راهنمای خرید انواع رادیاتور شوفاژ

آنچه در این مقاله می خوانید:

 

خرید بهترین رادیاتور برای فضای خانه می تواند کمی گیج کننده باشد. زمانی که پیمانکار ساختمانی تنها یک نوع رادیاتور سفید رنگ به شما توصیه می کردند، به پایان رسیده است. امروزه شما می توانید انواع رادیاتو را در سبک و رنگ های مختلف برای هر یک از اتاق های خانه یا محل کار خود تهیه کنید.

یکی از مسائلی که فصل سرد در خانه ها اهمیت پیدا می کند، سیستم گرمایش مرکزی است. از آنجایی که موارد متعددی در انتخاب یک نوع سیستم گرمایشی تاثیر گذار هستند، در این مقاله به بررسی آن می پردازیم. با املاک داران همراه باشید و راهنمای خرید انواع رادیاتور شوفاژ را بخوانید.

رادیاتور چگونه کار می کند؟

باید بدانید که رادیاتورها بخشی از سیستم گرمایش مرکزی به شمار می روند. بویلر چه الکتریکی باشد چه گازی، ابتدا آب را گرم می کند. سپس در لوله ها حرکت می کند و وارد رادیاتور می شود. در نتیجه رادیاتور گرم می شود و این گرما را به فضای خانه انتقال می دهد. در گذشته این آب همزمان با گرم شدن به بخار تبدیل می شد. سپس بعد از گرم کردن رادیاتور خنک می شد و دوباره به آب تبدیل می شد. اما امروزه این آب به بخار تبدیل نمی شود.

درک این نکته مهم است که آب همیشه داخل رادیاتور شما باقی نمی ماند، بلکه از طریق دریچه های رادیاتور داخل و خارج می گردد. آب فقط زمانی داخل رادیاتور می ماند که بخواهید خانه شما را گرم کند. به دلیل این حرکت رفت و برگشتی، رادیاتورها مستعد گیر افتادن هوا در داخل خود هستند که این مسئله باعث اختلال در عملکرد آن ها می شود. بنابراین باید برای هواگیری رادیاتور از استادکار تاسیسات کمک بخواهید تا به محض رخ دادن مشکلی، آن را رفع کنید.

انواع رادیاتور بر اساس متریال سازنده

حالا که در رابطه با میزان گرمای خروجی و اندازه رادیاتور می دانیم، باید بدانیم از چه موادی ساخته شده است. از نظر جنس رادیاتور، چندین گزینه پیش روی شما است که هر یک مزایای خاص خود را دارند. در اینجا به بررسی انواع رادیاتور بر اساس متریال تشکیل دهنده می پردازیم:

رادیاتور فولادی

فولاد ضد زنگ یک ماده فوق العاده عالی برای ساخت رادیاتور است. این ماده محکم و قابل اطمینان است و مزایای متعددی دارد. در واقع به عنوان یک آلیاژ در برابر خوردگی مقاوم است و گزینه مناسبی برای حمام و آشپزخانه به شمار می رود. چرا که رادیاتور ها در فضای مرطوب دائما در معرض آب و گرما قرار دارند. همچنین هزینه نگهداری و تعمیر رادیاتور فولادی بسیار کم است و نیاز به مراقبت چندانی ندارد.

رادیاتور فولادی

رادیاتور آلومینیومی

آلومینیوم به دلایل مختلف، یکی از محبوب ترین متریال برای ساخت رادیاتور ها در بین مصرف کنندگان و تولید کنندگان و شرکت های خدمات ساختمانی به شمار می رود. تولید این فلز ارزان است و به تولید کنندگان این امکان را می دهد تا هزینه ها را کاهش دهند. همچنین یک ماده بسیار سبک است که نصب را بسیار آسان می سازد.

آلومینیوم نه تنها بسیار با دوام و مقاوم در برابر خوردگی است، بلکه سازگاری بالایی با محیط زیست دارد. ضایعات فلزی رادیاتور های آلومینیومی قدیمی را می توان بازیافت کرد و به راحتی به یک محصول جدید تبدیل نمود. همچنین باعث صرفه جویی نیز می شود. در واقع آلومینیوم به خوبی انرژی حرارتی را انتقال می دهد و گرمای تولید شده توسط سیستم گرمایش مرکزی را بسیار وسیع تر از سایر مواد به اتاق منتقل می نماید. این می تواند هزینه های انرژی را به ویژه در زمستان کاهش دهد.

رادیاتور آلمینیومی

رادیاتور های چدنی

رادیاتورهای چدنی از زمان اختراع رادیاتور وجود داشتند. بنابراین کاملا ثابت شده و قابل اعتماد هستند. این رادیاتورها از فلز بسیار انعطاف پذیر ساخته شده اند و این می تواند به این معنا باشد که مدت زیادی برای گرم شدن نیاز دارند. بنابراین در صورت نیاز به گرمای سریع، گزینه مناسبی به شمار نمی روند.

با این حال، گرما را برای مدت طولانی تری حفظ می کنند. بنابراین گرمای خروجی آن ها ماندگاری بیشتری دارد. همچنین گرما را بسیار یکنواخت توزیع می کنند. زیرا اغلب از ستون هایی با فضای مساوی ساخته می شوند که هوا بین آن ها جریان دارد. این باعث می شود، تمیز کردن رادیاتورهای چدنی ساده تر از انواع رادیاتور باشد. در واقع به دلیل فاصله ای که بین ستون ها وجود دارد، می توانید به راحتی بین و پشت آن ها را تمیز کنید.

از آن جایی که رادیاتورهای چدنی سنگین هستند، نصب آن ها پروسه دشواری در پی دارد. بنابراین هنگام راه اندازی و نصب آن باید دقت کنید تا حادثه ای حین جابجایی رخ ندهد. همچنین می توانند بسیار حجیم باشند و در اتاق های کوچک، فضای زیادی اشغال کنند.

رادیاتور چدنی

انواع رادیاتور بر اساس مدل

یکی دیگر از مسائله مهمی که هنگام خرید رادیاتور باید به آن توجه شود، سبک و شکل رادیاتور است. این یک تصمیم مهم است، چرا که می تواند بر راندمان رادیاتور تاثیر بگذارد. در ادامه به معرفی انواع رادیاتور بر اساس مدل می پردازیم:

شوفاژ سانترال

شوفاژ سانترال بیشترین بازده گرمایی در بین انواع رادیاتورهای لوله کشی را دارد که آن ها را به انتخابی ایده آل در بسیاری از خانه ها تبدیل می کند. آن ها از کانوکتورها برای تابش گرما به محیط استفاده می کنند. رادیاتورهای سانترال به سیستم گرمایش مرکزی خانه شما متصل می شوند و آب لوله کشی را نیز گرم می کنند.

 شما می توانید با توجه به سایز اتاق، رادیاتور تک پنلی یا دو پنلی، که آن را با مشورت مهندس تاسیسات ساختمان انتخاب کنید. برای بهترین بازدهی در اتاق های بزرگ تر از شوفاژ با سه پنل و سه کانوکتور استفاده نمایید.

رادیاتور سانترال

رادیاتور ستونی

اگر می خواهید به جذابیت خانه خود بیافزایید و حال و هوای سنتی به آن ببخشید، از رادیاتور ستونی استفاده کنید. این نوع رادیاتور مانند رادیاتور چدنی متعلق به دوران قدیم است. علاوه بر ظاهر جذاب، راندمان حرارتی خوبی هم دارد.

رادیاتور ستونی

رادیاتور آینه ای

رادیاتورهای آینه ای یا شیشه ای، انتخابی عالی برای اتاق خواب، راهرو یا حمام هستند. چرا که فضا را بزرگ تر نشان می دهند. در عین حال که گرمای خوبی برای اتاق ایجاد می کنند، باعث لوکس و شیک شدن فضا خواهد شد.

رادیاتور آینه ای

رادیاتور افقی

وقتی اسم رادیاتور شوفاژ به میان می آید، اولین شکلی که در ذهن شما مجسم می شود، احتمالا رادیاتور افقی است. رادیاتورهای افقی یکی از محبوب ترین رادیاتورهای موجود در بازار هستند و به راحتی می توان دلیل آن را فهمید. در واقع این نوع رادیاتورها برای پخش بیشتر گرما عالی هستند. چرا که این ویژگی، رادیاتور افقی را به گزینه ای عالی برای فضای بزرگ تر و فضاهایی با سقف بلند تبدیل می کند. چرا که گرما می تواند به تدریج از طریق فرایند همرفت افزایش یابد. این مسئله تضمین می کند که هیچ حفره ای از هوای سرد در اتاق وجود ندارد.

ظرافت رادیاتور افقی برای خرید یک فاکتور مهم است. زیرا اغلب افراد ترجیح می دهند رادیاتور در فضای پس زمینه محو شود. این نوع رادیاتور روی دیوار بلند عالی عمل می کند. اما باید به این نکته توجه داشته باشید که در صورت قرار دادن مبلمان منزل در مقابل آن، میزان انتشار گرما به نقاط مختلف را به حداقل می رسانید.

رادیاتور افقی

رادیاتور عمودی

رادیاتورهای عمودی در چند سال گذشته به طور فزاینده ای محبوب شدند و می توان از آن به عنوان یک نقطه کانونی در طراحی دکوراسیون خانه استفاده کرد. در صورتی که فضای بزرگی در اختیار دارید، این نوع رادیاتور می تواند گزینه ایده آلی باشد. آشپزخانه و حمام های جای مناسبی برای استفاده از این نوع رادیاتور است اما می توان از آن در اتاق نشیمن نیز استفاده کرد. در صورتی که یک رادیاتور عمودی با عرض کم تهیه کنید، به دلیل عدم جذب گرما توسط مبلمان و صندلی، خروجی گرمای بیشتری خواهید داشت.

رادیاتور عمودی

رادیاتور حوله ای

همانطور که می دانید، حمام ها معمولا فاقد فضا برای رادیاتورهای افقی بزرگ هستند. بسیاری از حمام ها به دلیل فضای کم، بایستی حداکثر استفاده را از فضا ببرند. به همین دلیل است که رادیاتور حوله ای نسبت به رادیاتور عمودی می تواند گزینه بهتری برای حمام باشد. در واقع این نوع رادیاتور با قابلیت خشک کردن حوله ها در حمام، ایده آل ترین انتخاب است.

البته رادیاتور حوله ای فقط در حمام استفاده نمی شود. در واقع به دلیل کاربرد های آن، می توان در آشپزخانه یا راهرو ها از این نوع رادیاتورها نصب نمود.

رادیاتور حوله ای

رادیاتور برقی

رادیاتورهای برقی یکی دیگر از انواع رادیاتور هستند که بایستی با آن اشنا شوید. این نوع رادیاتور شوفاژ بسیار کارآمد است. بر خلاف سیستم گرمایش مرکزی که دارای لوله هایی است که پانل مرکزی را پر می کند، رادیاتور برقی به برق وصل می شود. در واقع با کمک انرژی الکتریکی به گرم کردن قابل فلزی می پردازد.

این نوع رادیاتورها را می توان به سادگی با ویژگی هایی مثل کنترل های دیجیتال، منطقه بندی حرارتی و ترموستات کنترل نمود. این ویژگی ها، رادیاتور برقی را به گزینه محبوب در بین افرادی که علاقمند به برنامه ریزی برای سیستم گرمایش خانه خود هستند، تبدیل می کند.

از طرف دیگر، رادیاتور الکتریکی نیاز به تعمیرات و نگهداری چندانی ندارد و شما می توانید با استفاده از آن در هزینه های لوله کشی صرفه جویی کنید. و هنگامی که صحبت از گازهای خطرناکی مثل مونوکسید کربن می شود، خطرات مشابهی با سایر سیستم گرمایشی ندارند.

معمولا از رادیاتور برقی در حمام و آشپزخانه استفاده می شود. چرا که شما می توانید در هر زمان که بخواهید رادیاتور مورد نظر را روشن یا خاموش کنید. استفاده از آن ها مستقل از سایر سیستم های گرمایشی خانه است و این مزیت مهم رادیاتور شوفاژ برقی به شمار می رود.

رادیاتور برقی

هر رادیاتور برای کدام اتاق مناسب است؟

هنگام انتخاب رادیاتور برای خانه اولین سوالی که باید از خود بپرسید، این است که رادیاتور در کدام اتاق قرار می گیرد. در واقع همه رادیاتورها برای هر اتاقی مناسب نیستند و شما با پاسخ به این سوال می توانید بسیاری از گزینه ها را فیلتر کنید. در ادامه به معرفی بهترین نوع رادیاتور برای اتاق نشیمن، اتاق خواب، حمام، آشپزخانه و راهرو می پردازیم.

رادیاتور اتاق نشیمن

برای انتخاب رادیاتور در اتاق نشیمن باید علاوه بر میزان گرمای آن به شکل ظاهری رادیاتور نیز توجه کرد. بنابراین در چنین شرایطی گزینه های محدود تری پیش رو داریم.

اتاق های نشیمن معمولا بزرگ ترین اتاق های خانه به شمار می روند. بنابراین طبیعتا شما می خواهید که رادیاتور با میزان خروجی گرمای بیشتری را داشته باشید. از این رو، رادیاتور شوفاژ 5000BTU به بالا برای اتاق نشیمن مناسب است. از نظر ظاهری، رادیاتور پنلی افقی یا عمودی شیک ترین گزینه برای اتاق نشیمن به شمار می رود. در بازار می توانید انواع مدل های سنتی آن را نیز برای خانه های با دکوراسیون سنتی پیدا کنید.

رادیاتور نشیمن گاه

رادیاتور اتاق خواب

گرمایش اتاق خواب را می توان به شیوه های مختلف تامین نمود. اگر می خواهید هزینه ها را کاهش دهید، یک رادیاتور کنوکتور انتخاب کنید. این رادیاتورها دارای انواع مختلفی هستند و هر چه عدد آن ها بالاتر باشد، میزان خروجی گرمای آن نیز بیشتر است. شاید این نوع رادیاتور چندان ظاهر لوکسی نداشته باشد، ولی عملکرد عالی ارائه می کند. بنابراین برای مکان هایی که رادیاتور در معرض دید نیست، بهترین گزینه به شمار می رود.

اگر به دنبال رادیاتور شیک برای اتاق خواب هستید از رادیاتور آینه ای عمودی استفاده کنید، طراحی هوشمندانه این نوع رادیاتور نه تنها استایل منحصر به فرد، گرمایش و راحتی را به شما هدیه می کند، بلکه آینه قدی باعث صرفه جویی در هزینه و فضا می شود. برای اتاق خواب های کوچک تا متوسط می توان رادیاتور 1000-3000BTU تهیه نمود. در حالی که اتاق های بزرگ تر نیاز به ظرفیت و توان بالاتری دارند.

رادیاتور اتاق خواب

رادیاتور حمام

رادیاتور های حوله ای، گزینه شیک، کاربردی و با گرمایش عالی برای حمام به شمار می روند. این نوع رادیاتورها طرح های متنوعی دارند و شما می توانید با توجه به دکوراسیون و سلیقه خود یکی را انتخاب کنید. همچنین می توان از این رادیاتور به عنوان حوله خشک کن استفاده کرد و جایی برای آویزان کردن حوله ها در حمام داشت.

اگر تنها به عملکرد و گرمایش رادیاتور برای حمام اهمیت می دهید، بهتر است یکی از انواع رادیاتور ستونی را انتخاب کنید. طراحی ستونی این رادیاتورها، جلوه شیک و جذابی به حمام شما می دهد. به طور کلی باید برای حمام گزینه ای را در نظر بگیرید که گرمای کافی برای فضای سرد آن تولید کند.

رادیاتور حمام

رادیاتور آشپزخانه

آشپزخانه نیز مانند حمام اگر گرمایش کافی نداشته باشد، می تواند فضای سردی در خانه ایجاد کند. در واقع زمانی که شما مشغول پخت و پز در آشپزخانه باشید، این فضا گرم می شود. ولی در زمان های دیگر معمولا هوای سردی دارد. شما می توانید یکی از انواع رادیاتورهای افقی یا عمودی را برای فضای آشپزخانه خود انتخاب کنید. این رادیاتورها نه تنها جلوه جذاب و شیکی به آشپزخانه شما می دهند، بلکه گرمایش لازم برای آن فضا را ایجاد می کنند.

برای آشپزخانه های کوچک تر می توان از رادیاتورهای صفحه تخت و باریک مثل کنوکتورها یا رادیاتورهای پنلی استفاده کرد. رادیاتورهای قرنیزی نیز یکی از انواع رادیاتور مناسب برای آشپزخانه ها به شمار می روند. این شوفاژ معمولا در زیر پنجره ها و در گوشه های اتاق نصب می گردد. در واقع باعث می شود بتوانید از فضا حداکثر استفاده را بنمایید.

رادیاتور آشپزخانه

علت گرم نشدن رادیاتور شوفاژ

بهتر است همواره به طور منظم به بررسی رادیاتور شوفاژ خانه خود بپردازید و مطمئن شوید که آیا به سرویس و تعمیرات نیاز دارد یا خیر!  رادیاتورها معمولا طول عمر بالایی دارند و در صورت رسیدگی منظم می توانند رفاه و راحتی شما در فصل سرد را فراهم نمایند. تعمیر رادیاتور زمان زیادی نمی برد و بهتر است که آن را به تعویق نیاندزید.

سعی کنید سرویس رادیاتورها را در فصل های گرم سال انجام دهید. چرا که در این صورت می توانید آن را از قبل برای روزهای سرد آماده سازید. از طرف دیگر دسترسی به لوله کش ها در این فصل ساده تر است.

گاهی ممکن است متوجه شوید که رادیاتور شما سرد است و گرمای لازم را تولید نمی کند. در واقع اغلب اوقات، گرم نشدن رادیاتور شوفاژ می تواند نشان دهنده انسداد سیستم به دلیل تجمع گرد و غبار و یا خطا در نصب آن باشد. در ادامه به دلایل گرم نشدن شوفاژ اشاره می کنیم:

  • مطمئن شوید سیستم گرمایش مرکزی و آبگرمکن یا پکیج و یا بویلر به درستی کار می کند. همچنین باید بررسی کنید که کد خطا روی صفحه آن نمایش داده نشود. برطرف ساختن کد خطا گاهی می تواند پیچیده باشد و باید با یک شرکت خدمات ساختمانی در این مورد مشورت کنید.

  • در صورتی که پمپ حرارتی دارید، مطمئن شوید که آن هم به درستی کار می کند. اگر پمپ از کار افتاده باشد، دیگر آب مورد نیاز رادیاتور را گرم نمی کند. در نتیجه همه رادیاتورها سرد می شوند. ساده ترین راه برای بررسی پمپ، این است که مطمئن شوید صدا ایجاد می کند یا خیر!

  • اگر یک یا چند رادیاتور در خانه شما گرم نمی شود، می تواند نشان دهنده وجود هوا در سیستم باشد. هوا معمولا در بالای رادیاتور جمع می شود و از توزیع آب جلوگیری می کند.

  • یکی دیگر از دلایل گرم نشدن رادیاتور شوفاژ، کاهش فشار آب است. در واقع اگر آبگرم کن و پمپ به درستی کار می کنند، احتمالا مشکل از فشار آب است. گاهی به دلیل افت ناگهانی فشار آب، رادیاتور ها سرد می شوند.

  • یکی دیگر از دلایل که در اکثر رادیاتورها مشاهده می شود، رسوب و گل و لای داخل آب است که باعث عدم حرکت آب می شود. در این حالت باید سیستم رادیات و مجاری آب و سیستم گرم کننده آب جرمگیری و رسوب زدایی شود. برای جلوگیری از این اتفاق استفاده از رسوب گیر در ورودی آب سیستم گرم کننده آن است.

بهترین مکان برای نصب رادیاتور

خب رادیاتور را کجا نصب کنیم؟ در واقع برای رسیدن گرمای کافی به سرتاسر اتاق بهتر است رادیاتور را در یک موقعیت مرکزی قرار دهید. در این صورت گرما به صورت یکنواخت به تمام بخش ها می رسد و هر گوشه اتاق در یک زمان از دمای یکسان برخوردار است.

البته اگر میزان BTU شوفاژ برای اتاق کافی باشد، دیگر موقعیت آن فرقی نمی کند. در چنین شرایطی می توان رادیاتور را پشت مبل ها پنهان کرد. مگر اینکه رادیاتور دکوراتیو خریده باشید و بخواهید که در معرض دید باشد.

در اتاق خواب می توان رادیاتور را در چندین نقطه قرار داد تا بهترین بازدهی را داشته باشد. برخی افراد ترجیح می دهند آن را روی دیوار کنار تخت خواب نصب کنند. این کار نه تنها شب های گرم در فصل زمستان برای شما ایجاد می کند، بلکه می توان آن را از دید پنهان نمود. یک مکان عالی دیگر برای نصب رادیاتور، زیر پنجره است. در این صورت هوای سرد ورودی به اتاق به سرعت گرم می شود و در اتاق جریان می یابد.

محل نصب رادیاتور شوفاژ به موارد متعددی بستگی دارد و چنان که به نظر می رسد آسان نیست. در ابتدا باید در نظر بگیرید که اتاق مورد نظر چقدر بزرگ است، چقدر فضای دیوار در دسترس است و همچنین تعادل اتاق از نظر زیبایی شناختی را در نظر بگیرید. اگر دیوارها کوتاه هستند، می توانید یک رادیاتور افقی انتخاب کنید. اما اگر  قرار باشد رادیاتور پشت مبلمان قرار گیرد، انرژی هدر می رود.

اگر پنجره هایی با عایق بندی ضعیف دارید، قرار دادن رادیاتور در زیر پنجره ها بهترین گزینه است. همانطور که هوای سرد از پنجره بدون عایق وارد می شود، هوای گرم از رادیاتور بالا می رود. سپس توسط جریان هوا منتقل می شود و به جای هوای سرد، هوای گرم را به داخل اتاق شما می راند. به همین دلیل است که اغلب رادیاتورها زیر پنجره قرار می گیرند.

نکات مهم برای خرید رادیاتور

هنگام خرید رادیاتور شوفاژ، فاکتورهای متعددی نظیر اندازه، نوع، میزان گرمای آن و... را باید در نظر بگیرید.

میزان گرمای خروجی رادیاتور

یکی از مهم ترین مواردی که  برای خرید رادیاتور باید مد نظر قرار دهید، میزان حرارت خروجی آن است. چرا که دستگاه انتخابی شما بایستی گرمای کافی برای گرم کردن اتاق های منزل یا محل کار را تولید کند و این به مسائل زیادی مثل اندازه اتاق، عملکرد رادیاتور شوفاژ، متریال دیوارها، تعداد و نوع پنجره ها بستگی دارد.

بنابراین برای انتخاب رادیاتور، باید ابتدا گرمای خروجی ایده آل برای اتاق را تعیین کنید. خروجی گرما با BTU اندازه گیری می شود که محاسبه ای از انرژی مورد نیاز برای گرم کردن 1 پوند آب در دمای 3.8 تا 4.4 درجه سانتیگراد است. شما می توانید با استفاده از یک ماشین حساب BTU ، خروجی گرمای ایده آل اتاق خود را اندازه گیری کنید. این کار به شما کمک می کند تا انتخاب های خود را محدود کنید و رادیاتوری انتخاب کنید که برای اتاق مورد نظر شما موثر و مناسب باشد.

اگر فضای بزرگی دارید، نیاز به نصب چندین رادیاتور وجود دارد. البته بایستی به گونه ای رادیاتورها را در سراسر اتاق پخش کنید که گما به صورت یکنواخت به بخش های مختلف برسد. در چنین مواردی، باید BTU محاسبه شده را بین تعداد رادیاتورهای مورد نیاز خود تقسیم کنید.

سایز رادیاتور شوفاژ

اندازه رادیاتور شما بستگی به اندازه گرمای خروجی مورد نیاز دارد. به طور کلی، هر چه رادیاتور بزرگ تر باشد، میزان گرمای خروجی نیز بیشتر است. البته انتخاب سایز رادیاتور به همین سادگی نیست. در واقع شما باید فضای اتاق را نیز در نظیر بگیرید. اگر هر یک از موارد فنی خیلی پیچیده به نظر می رسد، بهتر است در این مورد با یک استادکار تعمیرات و خدمات ساختمانی یا استادکار سیستم سرمایش و گرمایش در اصفهان مشورت کنید.

رنگ رادیاتور

اگر رادیاتور شما فقط برای گرمایشی است و در معرض دید نیست، رنگ آن اهمیت چندانی نخواهد داشت. ولی اگر قرار است به عنوان یکی از ویژگی های دکوراسیون اتاق در نظر گرفته شود، رنگ آن به اندازه گرمایی که تولید می کند اهمیت دارد.

بهترین رنگ برای رادیاتور، سفید کلاسیک است. اما باید با سایر ویژگی های دکوراسیون منزل شما هماهنگی داشته باشد. به طور مثال تم های مونوکروم با رادیاتور سفید یا خاکستری، مشکی یا حتی رادیاتورهای آینه ای عالی به نظر می رسد. رادیاتورهای آبی و رنگ های دیگر را می توان برای حمام بکار برد. در واقع باید سعی کنید رنگ رادیاتور را با یکی از ارکان طراحی حمام ست کنید.

جمع بندی

همانطور که گفتیم، رادیاتور شوفاژ یکی از انواع سیستم گرمایشی است که از گذشته تا کنون برای گرم کردن فضای داخلی ساختمان ها بکار می رود. رادیاتورها دارای انواع مختلفی هستند که هر یک برای بخش خاصی از ساختمان طراحی شده است. در این مقاله به تمام نکات مهم برای انتخاب رادیاتور مناسب برای خانه یا محل کار شما اشاره کردیم.